حرکت دستها در شنای پروانه ( همانند وضعیت بدن و عملکرد پا) تا اندازه زیادی به حرکت دست در شنای کرال سینه شباهت دارد. چون در این شنا، مرحله کشش و مرحله بازگشت به حالت اولیه (حرکت دست در خارج آب) با هر دو دست و بطور همزمان انجام میگیرد، لذا پارهای از حرکتهای اساسی دست ضرورتاً تغییر پیدا میکند.
مرحله کشش
این مرحله، دست ها( کف دست به پایین و کمی به سمت خارج) جلوتر از حد شانه و کمی دورتر از محور طولی بدن نسبت به شانهها وارد آب میشوند. و کف دستها دو علامت سؤال را در زیر آب ترسیم میکنند.
ترسیم علامت سؤال در زیر آب به این طریق است که ابتدا دستها از محور میانی بدن فاصله میگیرند و پس از این که به اندازه کافی به خارج بدن کشیده شدند بازوها به طرف داخل کشیده میشوند و در این هنگام است که آرنجها خم میشوند . توجه داشته باشید که همانند بازوها، مچ و دست پس از این که به اندازه کافی به خارج کشیده شدند به طرف یکدیگر نزدیک میشوند، بهطوریکه هر دو دست در حالی که در جهت عقب و داخل و به سمت خط میانی بدن کشیده میشوند از زیر خط شانهها عبور کرده و سرانجام به سمت خارج و بالا رفته تا حرکت را در حدود رانها به پایان برسانند.
نیروهای پیش برنده تولید شده در زمانی که دستها به طرف خط میانی بدن حرکت میکنند، معمولاً کم است و در این مرحله نیروی بالا برنده عامل اصلی حرکت است. در حرکت دستها به سمت عقب معمولاً نیروی کشش بوجود میآید.
مرحله بازگشت به حالت اولیه
در پایان مرحله کشش، دست به صورت مستقیم و کف دستها به سمت داخل میباشند. پس از این وضعیت شناگر دستهای خود را به سمت خارج میچرخاند و سپس آنها را از طرفین به سمت جلو پرتاب میکند بهطوریکه همواره سعی دارد دستها در نزدیکی سطح آب عمل کنند، و در همین حال آنها را به سمت نقطه ورود به آب هدایت میکند.
باید توجه داشت که وضعیت خمیده آرنج و عمل بالا آوردن آرنج در مرحله بازگشت به حالت اولیه در شنای کرال سینه حداقل به دو دلیل در شنای پروانه رعایت نمیشود:
1- از دیدگاه ساختار آناتومیکی چرخش مفصل شانه بدون همراهی چرخش بدن غیرممکن است .
2- حفظ تعادل دستها به وسیله یکدیگر در حرکت همزمان آنها به سمت جلو نیاز به چنین حرکتی را برطرف میسازد.
دیروز | امروز | کل بازدید |
126 | 121 | 344,130 |