غریق های هوشیار و نجات آنها
غریق ها در شکل ظاهری ، گوناگون هستند.
دسته اول ممکن است به دلیل ترس بیش از حد تمامی عضلات بدن از کار افتاده باشد و مانند تکه سنگی در آب فرو بروند.
دسته دوم بر اثر خوردن حجم زیادی آب، بیهوش شده، عضلات بدن لخت شده و آرام آرام در آب فرو می روند. حمل شان بسیار آسان است و به راحتی به سمت خشکی حمل می شوند.
دسته سوم و بدترین شکل غریق، وحشتی است که هنگام غرق شدن بر او غلبه کرده و در این حالت به افراد نزدیک خود حمله می کرده و برای نجات خود به هر کسی می آویزد و همین موجب می شود که خود و اطرافیان را به قعر آب بکشد. ناجیان با مهارت در امر نجات، با کمک فنون دفاع شخصی این غریق را مهار کرده و با آرامش دادن به وی او را به کنار استخر می کشند که این کار انژی زیادی می خواهد و بسیار دشوار است. در این شرایط ناجیان غریق ممکن است خود دچار سانحه شوند. اما بهترین کار این است که غریق وحشت زده را از زیر دو کتف گرفته و با شنای پهلو به کنار آب ببرند و با کمک همکاران غریق را از آب بیرون بکشند. حمل غریق کار دشواری ست که باید به کمک وسایل و ابزار نجات، غریق را بیرون کشید. یکی از این ابزار تخته نجات است که آن را به دست غریق داده و با طناب تخته را می کشند و در صورت شنا در مسافت های طولانی خود ناجی نیز با گرفتن آن استراحت کرده و دوباره شنا می کند و به ساحل می رود.
در استخرها برای حمل غریق نزدیک ترین ناجی به سمت غریق شیرجه زده و او را بیرون می کشد. حتی اگر ناجی دیگری غریق را ببیند با سوت ناجی نزدیک را خبر می کند تا او غریق را از آب بیرون بکشد.
اقدامات لازم برای نجات غریق هوشیار
1- به غریق که رسیدید مچ دست او را گرفته و طوری او را بکشید که بدن او در امتداد طولی لبه تخته قرار گیرد.
2- تخته را بچرخانید تا بدن او را بیشتر از آب خارج کرده و روی تخته بگذارید.
3- مجددا تخته را چرخانیده و تلاش کنید این بار تخته در زیر بغل غریق قرار گیرد و تخته را بچرخانید تا بالا تنه غریق کاملا روی تخته قرار گرفته و تا کمر از آب خارج شود.
4- زمانی که غریق درست روی تخته قرار گرفت سپس خودتان در عقب تخته ما بین دو پای غریق که از هم باز است قرار بگیرید به طوری که مقداری از وزن شما روی پاهای او بیفتد و حالت نگهداری به بدن او بدهد.
از دیگر وسایل نجات میتوان به ماسک، پای قورباغه و لوله مخصوص هواگیری در زیر آب نیز اشاره کرد.
غریق های بیهوش و نجات آنها
دسته دیگر از غریق ها، غریق هایی هستند که هوشیاری ندارند و زمانی که ناجیان به این دسته از غریق ها می رسند بهتر است به ترتیب زیر عمل کنند:
1- زمانی که با تخته به غریق می رسند او را به پشت برگردانند و تخته نجات را تا حدود شانه و زیر بغل برسانند.
2- با فشار به لبه های طولی تخته و به طرف زیر بدن غریق، او را روی تخته سوار کنند و به طرف خشکی شنا کنند.
3- اقدامات لازم برای احیا را فورا آغاز کنند.
منبع : کتاب مرجع کامل شنای تخصصی ویژه شناگران و مربیان
نویسندگان : دکتر محمدرضا اسد، دکتر آذر آقایار و ریحانه ذوقی
دیروز | امروز | کل بازدید |
138 | 108 | 342,506 |