بدن به حالت شناور روی آب قرار میگیرد. ساق پا ابتدا به سمت باسن خم میشود. در ناحیه تهیگاه خمیدگی ملایمی نیز ایجاد میشود. زانوها به اندازه ۱۵ سانتی متر در هنگام خم شدن زانوها از یکدیگر فاصله میگیرند، اندک زمانی قبل ازآنکه پاشنهٔ پاها به باسن برسند، پنجه پاها به طرف نازک نی و زانو کشیده میشوند و پاشنهٔ پاها به داخل نزدیک میشوند . اکنون ساق پا همزمان از طرفین حرکت کرده و دایرهای را در جهت عقب ترسیم میکند و کف پاها نیز با فشار خود آب را به عقب میرانند.
به محض اینکه مرحله فشار تمام شد، پاها به طور کشیده و مستقیم در مجاورت یکدیگر در داخل آب قرارمی گیرند. ضربههای پای شنای قورباغه باید توسط تخته شنا به منظور به دست آوردن تکنیک و مکانیک صحیح حرکت آن انجام شود. به وسیلهٔ تخته شنا، شناگر و مربی بهتر متوجه میشوند که ضربههای وارده یا حرکتهای انجام شده توسط پاها به چه میزان تاثیر داشته و چقدر باعث جلو رفتن شناگر میشود و در عین حال حالت و شرایط پاها کاملاً مشخص میشود. اما باید توجه داشت که در هنگام استفاده از تخته شنا و پا زدن با آن، دستها کشیده شود و تخته را به جلو متمایل سازد و درعین حال شانهها را کاملاً به پائین و داخل آب فرو ببرد.
باید توجه داشته باشید که پاشنههای پا از سطح آب خارج نگردد و اگر چنین موردی را در موقع آوردن پا به جلو مشاهده کردید، باید زانوها را کمی بیشتر به زیر لگن خاصره و باسن برده و به شکم نزدیک سازید. این عمل باعث میشود که پاشنه پاها به پائین برود، یعنی جائی که باید باشد. و وقتی پاشنههای پا در زیر سطح آب باشد نشان میدهد که نیروی وارده توسط کف پا کاملاً اثر مینماید. در شنای قورباغه حرکتهای پا بسیار مهم است. زیرا ۵۰ در صد پیشروی بدن در آب مرهون ضربههای پا به خصوص از ناحیه کف پا میباشد.
درعین حال باید در نظر داشت که در بین شناگران قورباغه رو، بعضیها حرکت دستشان قوی است و باعث پیش روی بیشترشان میشود و بعضی دیگر حرکت پاهایشان. ضربه پاها باید حتی المقدور با کف پا باشد و بدین علت است که لازم است مچ پاها به طور کامل دارای انعطافپذیری باشند. برای اینکه مشخص شود که مفصل مچ پای شناگر به اندازه کافی دارای جنبش پذیری است یا نه، آزمایش سادهای وجود دارد. بدین طریق که شناگر مستقیم میایستد، در حالیکه پاهایش نزدیک به هم است و دستهایش را پشت سر نگه داشته سعی میکند در همان حالت بنشیند و باسن او به پاهایش بچسبد. اگر نتواند چنین کند و پاشنهها از زمین جدا شود یا به عقب بیفتد، نشانه این است که مفصل مچ به اندازه کافی جنبش پذیر نیست. البته در بعضیها به علت سفت بودن تا ندون آشیل یا کشیده نبودن عضلات ساق قادر نیستند این آزمایش را به خوبی انجام دهند. جهت جنبش پذیری مفاصل، شناگر باید در خشکی خوب تمرین کند.
دیروز | امروز | کل بازدید |
170 | 178 | 366,929 |